Жодних пом'якшень в питаннях перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками немає

Це абсолютна відповідність міжнародним стандартам в галузі прав людини

Фото: ілюстративне

Пом'якшень, які обговорювалися в парламенті щодо перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками, наразі немає.

Про це член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, представник президента в парламенті Федір Веніславський заявив в ефірі інформаційного телемарафону.

Він розповів, що є легальні шляхи виїзду за кордон чоловіків у віці від 18 до 60 років через різні обставини. Зокрема, йдеться про тих осіб, яких підприємства «забронювали» від призову, на утриманні яких інваліди, а також водії та інші. Ці чоловіки реєструються в системі «Шлях».

«Обмеження свободи пересування в умовах воєнного стану - це абсолютна відповідність міжнародним стандартам в галузі прав людини. На сьогодні жодних новацій, новел порядку перетину державного кордону військовозобов’язаними чоловіками немає», - сказав він.

Також за словами Веніславського, позиція щодо пом’якшення умов виїзду за кордон чоловіків мобілізаційного віку у суспільстві неоднозначна, проте особисто він проти послаблень.

«Жодних пом'якшень в питаннях перетину держкордону немає. Нові законодавчі ініціативи напрацьовуються. Говорити про те, що це доконаний факт, який найближчим часом стане законом, підстав немає», - додав Веніславський.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів