Журналісти «The Guardian» спрогнозували час переломного моменту війни в Україні

Цікавий прогноз

В Україні відбудеться переломний момент війни у наступному місяці, після того, як у країну прибуде остання хвиля західної зброї від партнерів, включаючи американські гаубиці укупі з німецькими та британськими зенітними установками. Про це пише британське видання «The Guardian».

Зараз українські сили й «близько не здатні» на контратаки та повернення своїх захоплених територій.

Журналісти вважають, що війна в Україні застопорилася. Наступ окупантів на Донбасі не вдається значною мірою й тільки починає розвиватися без аби якихось ознак суттєвого прориву. Невдачі росіян на сході журналісти пов’язують з несприятливою погодою в регіоні, сильним опором ЗСУ, а також проблемами російського командування і управління.

Водночас, українські сили поки що не можуть піти в масштабний контрнаступ та очікують зброю від Заходу. Втім, якщо військової допомоги виявиться мало для зміни військового балансу, «постане питання про те, які ще зобов’язання готові взяти Великобританія, США та інші члени НАТО».

У ЗМІ вважають, що ядерні загрози Путіна також призначені для залякування, проте залишається непереборний ризик того, що російський президент піде на подальшу ескалацію, якщо відчує загрозу.

Нагадаємо, військовий експерт дав свій прогноз про можливість затяжного конфлікту.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена