Журналісту, який викрив «темники» в Укрінформ, надіслали повістку за місцем роботи

Йому 57 років

Кореспондент Укрінформу в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун, який 30 травня публічно підтвердив факт розсилання “темників” в агентстві, отримав, 31 травня, повістку з вимогою з'явитися до ТЦК за місцем реєстрації. Про це він повідомив ІМІ.

Повістку принесли журналісту не за місцем його реєстрації, а надіслали до київського офісу Укрінформу за місцем роботи. 

Стригун заявив, що новопризначений гендиректор Укрінформу Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста терміново з'явитися до ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. Йому також запропонували приїхати до Києва і фізично розписатися за отримання повістки й відповідного наказу керівництва Укрінформу. 

“Прислали сьогодні мені повістку, з'явитися за місцем прописки в Тальнівський ТЦК в понеділок, 3 червня, для оновлення даних”, – розповів він.

Юрій Стригун називає дивним збігом обставин таку увагу до нього з боку військкомату після підтвердження ним отримання в грудні 2023 року від редактора Укрінформу “темника” з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

Журналісту 57 років і в армії він ніколи не служив.  

Нагадаємо, Юрій Стригун повідомив, що в грудні 2023 року отримав від редактора “темник” з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

29 травня “Українська правда” оприлюднила статтю “Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ”, у якій повідомила, що журналіст Олексій Мацука, якого вважають ставлеником Офісу президента, на посаді гендиректора Укрінформу запровадив цензуру, “темники”, а також планував переформатувати структуру агенції в такий спосіб, щоб на окремі посади призначити “потрібних” людей.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт