Зі Львова до кордону збудують євроколію за 225 млн доларів

Кошти виділять США

ФОТО: ілюстративне

Сполучені Штати Америки в особі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та АТ «Українська залізниця» уклали Меморандум для побудови двоколійної євроколії довжиною 75 км зі Львова до ЄС вартістю 225 мільйонів доларів. Це має суттєво розширити можливості експорту агропродукції з України. Про це повідомляє USAID.

Про деталі будівництва ідеться в Меморандумі про взаєморозуміння, що USAID і «Укрзалізниця» підписали у понеділок, 4 грудня.

«Це підкреслює налаштованість США вкладати ресурси у створення альтернативних маршрутів експорту української агропродукції, а також критичну важливість інфраструктури – зокрема залізниці – для відбудови України», – ідеться в повідомленні USAID.

Різна ширина колій, додають в Агентстві, вимагає перевантаження потягів із продукцією на кордоні, а перевантаження одного вантажного потягу може тривати 5 год, що сильно зменшує кількість потягів, що можуть перетнути кордон.

Читайте також: у жовтні вперше за 18 років зі Львова запустили новий рейс до Варшави

Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами дозволить завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також