Зима «на носі»: як ефективно утеплити житло

Поради як зберегти тепло

ТСН.ua опублікував поради, як утеплити кімнату зсередини і зберегти до 40% тепла. 

Спочатку, спробуйте виявити, звідки йде протяг і що може затримувати тепло в приміщенні. Найчастішою проблемою будинків є те, що гріється зовнішня стіна, а не повітря всередині кімнати.

Щоб її уникнути спробуйте облаштувати між обігрівачем (батареєю) та стіною екран, який буде відбивати тепло. Можна використовувати металізований картон, пінофол чи навіть звичайну кухонну фольгу. Всі ці матеріали будуть ефективними. Коли ви встановите шар такого екрану, то тепле повітря буде націлене не на зовнішню стіну, а на саме приміщення.

Необхідно облаштувати в кімнаті все так, щоб тепло не мало перешкод. Наприклад, якщо біля вікна стоять меблі, їх краще перемістити на холодний період року. Не забудьте замінити довгі штори короткими. Тоді тепло на 100 % буде віддаватися в повітря, а не нагріватиме предмети інтер’єру.

Також, потрібно утеплити двері та вікна. Дуже часто протяг йде саме через те, що вони не щільно прилягають. Найбільш ефективними в цьому випадку є рамки-планки з пінопласту, які приклеюють по периметру. Якщо дірки вже дуже великі, доведеться використовувати монтажну піну.

Потрібно утеплити підлогу, на зимовий період краще застелити килими.

Нагадаємо, важлива інформація щодо вимикання електроприладів на ніч.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт