ЗМІ дізналися історію кота в обіймах військового у поїзді, фото яких облетіло соцмережі (ФОТО)

Кота привіз військовий, який служить на Бахмутському напрямку

Соцмережі облетіло зворушливе фото військового з котом на руках у потязі Краматорськ-Київ.

Зазначається, що кота знайшли артилеристи, які вели бої на Херсонському напрямку. Вже у січні кіт разом з підрозділом переїхав під Бахмут.

Про це дізналось видання «УП. Життя».

Військові лікували тварині очі, але залишатися з захисниками йому було все ж небезпечно. У столиці коту знайшли нову родину.

 Забрав його з фронту до Києва 57-річний боєць з позивним «Дядя Фєдя». Фото зробили, коли боєць взяв кота на руки і заснув.  

Це його перша поїздка додому за пів року служби. Вона триватиме лише кілька днів – військовий незабаром повернеться на бахмутський напрямок.

Він розповів, що у кота насичене «бойове» життя. У грудні його знайшли та взяли до себе артилеристи, які тоді служили на херсонському напрямку. Спочатку пухнастик боявся людей і ховався від них.

«Маленький замерз, ми його на дорозі підібрали, відігріли, трошки полікували, погодували й приручили. Так він з нами і подорожував», – згадує військовий.

Тетяна розповіла, що у січні кіт переїхав разом з підрозділом під Бахмут. 

«Йому лікували очі, створили хоч якісь умови для життя. Але залишатись в підрозділі йому було все ж небезпечно – у лютому його змогли передати у Київ», – пояснила нова власниця.

Вона припускає, що кошеня хтось викинув обабіч дороги, і його мало не переїхала машина. Вусаня назвали Томом.

Чоловік розповів, що котика везли у переносці. Потім військовослужбовець взяв тварину на руки, а сам заснув. У той момент Христина Бондаренко і зробили фото.

«Наразі Том живе у чудовій сім’ї у Києві разом з двома іншими фронтовими котами, яких привезли ще у 2016 році із зони АТО», – розповіла нова власниця Тетяна. За її словами, зараз вусань проходить лікування та набирається сил.

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк