Зміна курсу долара в обмінниках та банках: чого очікувати українцям у червні

Готують невелику зміну

ФОТО: ілюстративне

З 3 по 9 червня вартість американської валюти в банка та обмінниках та банках перебуватиме в межах 40-41 грн. Увечері ж 30 травня банки встановили курс на середньому рівні 40,4/41 грн (купівля/продаж). Обмінники – 40,62/41,02 грн.

Про це розповів начальник департаменту казначейства «Глобус Банку» Тарас Лєсовий. пише OBOZ.UA.

Він зазначив, що щоденні курсові зміни очікуються:

  • до 30-50 коп. у банках;
  • до 50 коп. в обмінних пунктах.

«Тиждень, як і раніше, мине в частих, ледь не щоденних змінах курсових цінників, проте ці зміни не здивують і загалом не зашкодять ринку. Однак попри незначні поточні курсові зміни не можна відкидати поступовий вплив на ринок зміни тарифів на електроенергію та планів щодо подальшої девальвації гривні», – повідомив Лєсовий.

При цьому він наголосив: попри те, що щоденні курсові зміни будуть досить помітними, у тижневому розрізі вони «будуть некритичними». Ба більше, ці зміни не стануть випробуванням для ринку.

«Ринок перебуватиме в режимі »керованої гнучкості«, суть якого якраз і полягає в змінності курсів залежно від попиту та пропозиції. Проте регулятор має важелі впливу на ринок через валютні інтервенції, тому будь-якої миті може втрутитися, наприклад, збільшивши обсяг валютних вливань», – резюмував банкір.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також