Змії атакують: на Львівщині вже 11 людей постраждали від укусів плазунів

У спеку змії покидають свої сховища і виповзають на галявини та дороги

Фото: ТМР

З настанням спекотної погоди змії покидають свої сховища, щоб погрітися під сонячними променями, тому є висока ймовірність отримати укус саме під час прогулянки на природі.

Як повідомляє Трускавецька міська рада, від початку поточного року у Львівській області вже зареєстрували 11 випадків шпиталізації людей з діагнозом укус змій.

В Україні дуже незначна кількість отруйних змій. Це три види гадюк, які найчастіше можна зустріти в горах, лісах, поблизу води.

Зазвичай змії втікають від людей, а кусають лише для свого захисту. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10–15 метрів. Проте у спеку це відчуття у змій притуплюється, вони стають лінивими, малорухливими, тому люди можуть легко на них наступити.

Для власної безпеки під час перебування на природі необхідно взути надійне взуття, одягнути широкі штани і заправити їх у черевики так, щоб утворився напуск. Якщо змія кусатиме, то прокусить тільки тканину штанів, а не шкіру.

Важливо знати: що більше ми рухаємося, то швидше отрута поширюється тілом. По-друге, до рани варто прикласти щось холодне. До слова, для цього існують спеціальні охолоджувальні пакети, які можна придбати в аптеці.

Обов’язково зверніться за телефоном «103» як тільки можливо — диспетчери не лише відправлять до вас бригаду медиків, але й нададуть дієві поради щодо самодопомоги.

Як повідомлялося, на Львівщині змія відправила жінку до реанімації.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також