Змушував пити протизаплідні та погрожував вбивством: чоловік роками ґвалтував свою малолітню доньку

У дівчинки розвинувся посттравматичний стресовий розлад

ФОТО: ілюстративне

Хмельницький суд призначив 12 років ув'язнення чоловікові, який роками ґвалтував свою малолітню доньку. Коли ж дитина опиралася, він погрожував їй убивством і також залякував, що поб'є її матір і брата. Про це пише ZAXID.net.

 Як йдеться у вироку Хмельницького міськрайонного суду, потерпіла дівчина розповіла, що батько розбещував її приблизно з п'ятирічного віку і робив це систематично. Він змушував дівчинку пити протизаплідні таблетки, погрожував їй вбивством у разі заперечень та заявляв, що поб'є її маму і брата, якщо вона відмовиться вступати з ним у статевий акт.

Згідно з висновками експертизи, внаслідок пережитого насильства у дівчинки розвинувся посттравматичний стресовий розлад.

Дитина про все розповіла мамі лише 2020 року. До цього не говорила черех страх перед батьком. Жінка одразу ж написала заяву до поліції.

Під час слідства з'ясувалося, що чоловік розбещував не лише доньку, а й малолітнього сина: зокрема, він змушував обох дітей дивитися мультики порнографічного характеру.

Обвинувачений батько свою провину категорично заперечував і заявив, що його обмовляють через те, що 2018 року він покинув дружину та знайшов іншу жінку. Однак суд розцінив ці свідчення критично, бо чоловік сам визнав, що навіть після розлучення іноді приходив ночувати до будинку колишньої дружини і жодного конфлікту з нею не мав.

Раніше повідомлялося, що у Києві чоловік кілька років ґвалтував трьох неповнолітніх доньок своєї співмешканки.

Суддя визнав чоловіка винним у порушенні кількох статей ККУ: ч. 3 та ч. 4 ст. 152 ККУ (зґвалтування особи, якій не виповнилося 14 років) та ч. 2 ст. 156 ККУ (розбещення неповнолітніх). Сумарно йому призначили 12 років ув'язнення.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк