Знову фейк: Росія заявляє, що у Львові нібито вчинять теракт проти дипломатів зі США, щоб представити це як атаку РФ

За його версією, метою такої «провокації» є «посилити тиск на країни НАТО щодо запровадження над Україною безпольотної зони»

ФОТО: інформативне

Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що у представників батальйону «Азов» нібито у планах вчинити у Львові теракт проти дипломатів зі США та інших західних країн, щоб представити це як атаку РФ.

Про це розповідає Конашенков на брифінгу, повідомляє «РИА Новости».

«Хочу наголосити, що керівництво київського режиму поінформоване про плани націоналістів, але жодних дій щодо недопущення їх реалізації не вживає. Київський націоналістичний режим планує представити напади на дипломатичні об’єкти США та західних країн нібито як «цілеспрямовану атаку російських Збройних сил»», — стверджує Конашенков.

За його версією, метою такої «провокації» є «посилити тиск на країни НАТО щодо запровадження над Україною безпольотної зони та надання додаткового озброєння».

У Міноборони Росії також заявили, що українські націоналісти замінували сховища з аміаком та хлором на хімзаводі в Сумах з метою отруєння мешканців у разі, якщо до міста увійдуть російські військові.

Також вони думають, що українські «бойовики» завезли ємності з хімречовинами до будівлі школи у селищі Котлярове, на Миколаївщині, і їх нібито планується підірвати при підході російських військових.

Українська влада і західні країни неодноразово попереджали, що подібні фейки РФ щодо хімічних речовин можуть говорити про плани провокації Росії з хімічною зброєю.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також