Зрадник у рясі: на Сумщині судитимуть священника, який підтримував «рускій мір» та співпрацював з окупантами

Священник пропагував ворожі ідеології

Фото: Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України

На Сумщині судитимуть священника, якого звинувачують у колаборації з окупантами та пропагуванні ворожої ідеології.

Про це у «Facebook» повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

За даними слідства, упродовж березня 2022 року під час тимчасової окупації одного з сіл Конотопського району 37-річний священник-прихильник «руского міра» пропагував ворожу ідеологію, виправдовував дії РФ та підтримував окупацію.

Він також усіляко допомагав російській армії, передаючи їй матеріальні ресурси.

Прокуратура вказує, що священнослужитель збирав із прихожан харчі, які передавав росіянам, і навіть надав окупантам у користування власний автомобіль для пересування територією села. 

У приватних повідомленнях та під час особистого спілкування з односельцями, зокрема в будівлі храму, священник заперечував, що росіяни обстрілюють цивільну інфраструктуру України.

У липні слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Так, священнику може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування завершене, а обвинувальний акт за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури надісланий на розгляд суду.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також