Зросла кількість постраждалих після святкування в ресторані у Куликові: подробиці

2021-07-07-082254
2021-07-07-082254

6–7 липня  в ДУ «Львівський обласний центр контролю і профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» поступили термінові повідомлення щодо госпіталізації 17-ти осіб у КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» з діагнозом харчова токсикоінфекція та гостра кишкова інфекція, з них 6-ро дітей.

Як повідомила директор ДУ «Львівський обласний центр контролю і профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» Наталія Іванченко-Тімко, стан хворих середньої важкості. Скарги на підвищення температури тіла до 39,2–39,8 градусів за Цельсієм, багаторазову блювоту та пронос, болі в животі.

З епіданамнезу встановлено, що 04.07.2021 року хворі були на святкуванні в одному з закладів харчування смт Куликів, Жовківського р-ну, Львівської області. Вживали різноманітні страви.

Фактори інфікування встановлюються.

Потерпілим в КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» проводиться комплекс клініко-лабораторних заходів, надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Протиепідемічні заходи тривають.

Як повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, 6 липня у КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» з діагнозом гостра кишкова інфекція, у стані середнього ступеня важкості із скаргами на підвищення температури тіла, блювоту, біль в животі, пронос, госпіталізовано 7 осіб, у тому числі 2 дітей, із числа 28 осіб, які 4 липня (неділя) 2021 року, харчувались в ресторані «Панський Книш» (смт Куликів).

varta1.com.ua: Новини