Зросла кількість жертв ракетного удару в Запоріжжі (ФОТОРЕПОРТАЖ 18+, ВІДЕО)

Все що відомо про трагедію на цей момент

Фото: Оіфс Генпрокурора

Кількість загиблих, внаслідок ракетного удару, по гуманітарній автоколоні цивільних на виїзді з Запоріжжя збільшилась з 23 до 25 осіб.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора у «Facebook».

«25 загиблих та близько 50 поранених через обстріл військовими РФ гуманітарної колони в Запоріжжі — розпочато провадження. За даними слідства, 30 вересня 2022 року, близько 7:30 год., збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону із мирними мешканцями на виїзді з міста в районі авторинку. Зараз відомо про 25 загиблих та близько 50 поранених, серед потерпілих діти», — йдеться у дописі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Натомість «Суспільне», з посиланням на начальницю відділу комунікації ГУ НП в Запорізькій області Ганну Ткаченко, пише про 62 госпіталізованих.

«Сьогодні, о 7:10 год., російські військові завдали трьох ракетних ударів в район авторинку, що поблизу траси «Запоріжжя–Оріхів». У Зоні ураження опинилась колона цивільних громадян, яка намагалась перетнути пункт пропуску та виїхати на окуповану територію. На цей час ми маємо відомості про 23 загиблих, 62 людей госпіталізовано», — сказала вона.

Видання Цензор.нет публікує кривавий репортаж з місця трагедії. На кадрах видно тіла мирних людей, які загинули просто у своїх автівках.

Фото: Цензор нет

Нагадаємо,  заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що армія РФ випустила по місту 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300».

Він опублікував відео з місця воєнного злочину РФ проти мирного населення.

Також у ДСНС прокоментували наслідки ліквідації після трагедії: «Вранці, 30 вересня, ворог завдав ракетних ударів по Запоріжжю, внаслідок чого 3 ворожі ракети влучили у пункт пропуску у фільтраційній зоні. На місце події для ліквідації наслідків прибули рятувальники, працівники національної та патрульної поліції, медики, волонтери Товариства Червоного Хреста та загін швидкого реагування ТЧХ. Бійці ДСНС одразу приступили до надання допомоги постраждалим, деблоковували їх з понівечених автівок та передавали працівникам швидких. Крім того, рятувальники загасили загоряння кіоску на площі 10 кв. м», — йдеться у дописі.

Завтра в Запоріжжі оголошено день жалоби.

Нагадаємо, російські війська 30 вересня вкотре вдарили ракетами по Запоріжжю.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена