ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон

Українські захисники тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують та наводять на знищення складів в області

ФОТО: ілюстративне

Точкові удари ЗСУ по складах боєприпасів російських військ у тимчасово окупованій Херсонській області — це підготовка до контрнаступу.

Про це розповів місцевий депутат і радник голови Херсонської ОВВА Сергій Хлань, передає «24 канал».

«У нас останній тиждень — це тотальне знищення тилів, складів боєкомплектів окупанта. Це така підготовча робота наших Збройних Сил до контрнаступальних дій», — зазначив він.

Як додав Хлаль, ЗСУ тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.

За його словами, сьогодні у окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти та ремонтувати бронетехніку.

«Окупанти вже не можуть убезпечити свої склади боєкомплектів не тільки у Чорнобаївці, Херсоні, але навіть і в Новій Каховці, де у них не було такої небезпеки», — вважає радник.

Водночас, за словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, на Херсонщині останнім часом все більше успіхів у ЗСУ.

"Все ж таки потрібно виїжджати нашим людям. Я знаю, що це дуже важко і не всі мають можливість, але треба це робити. Хто ніяк не може це зробити — треба готуватися до того, що знадобиться знову укриття, знову необхідно підготувати запас води, певний запас їжі для того, щоб пережити наступ наших військ.

Ми розуміємо, що наші хлопці будуть працювати максимально акуратно, хірургічно, щоб зберегти кожне життя, але війна є війна", — зазначив Соболевський в ефірі телемарафону.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також