ЗСУ готуються реагувати на загрозу з білорусі — Данілов

У РНБО розказали про ситуацію на північному кордоні

Ілюстрація: modmilby

З першого дня повномасштабного вторгнення в Україну росія активно використовує територію білорусі для розміщення своїх військ і бойової техніки. В останні дні росія стягує все більше військ та техніки до кордону України й білорусі.

Як наголосив очільник Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, Україна відстежує інформацію про все, що відбувається у білорусі, й готова реагувати на будь-які загрози з півночі, інформує «УНІАН».

За його словами, що є дуже маленька частина білорусів, які забажали служити за гроші в російській армії. Вона складає абсолютну меншість від того, на що розраховував путін.

«Вони вже давно пішли на цей контракт, позаяк це відбулося не вчора і не позавчора, а місяці 2–3 тому. Решти охочих проти нас воювати з боку білоруського народу немає. Що стосується території білорусі, що окупована росією — ми розуміємо, що звідти можуть бути певні загрози. Ми до них готуємося і знаємо, в який спосіб ми маємо на це реагувати. Ще раз наголошую: нас подолати ця країна не може, тому що ми — «люди світла». Ми це довели вже всьому світу. А світло завжди перемагає темряву», — зазначив Данілов.

Як повідомлялося, військовий експерт назвав напрям наступу з білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий