ЗСУ ліквідували найкращого вертолітника повітряно-космічних сил РФ (ФОТО)

Вертоліт збили ще у квітні

ФОТО: 93-тя ОМБр “Холодний Яр”

Військовослужбовець 93-ої ОМБр ЗСУ ліквідував полковника РФ, який рік тому у Москві на параді до дня перемоги керував вертольотом і вів парадний стрій.

Про це, 16 серпня, повідомила 93-тя ОМБр “Холодний Яр” на сторінці у «Facebook».

У квітні 93-тя ОМБр “Холодний Яр” відзвітувала про збиття російського вертольота Ка-52 “Алігатор”. Він впав перед позиціями бригади в районі села Гусарівка, Балаклійського району, на Харківщині.

“Тоді, щоправда, бійці не змогли повноцінно вивчити місце падіння. Їм вдалося лише побіжно оглянути уламки вночі, а потім зробити декілька облетів з допомогою дрона. І от, нарешті, у червні група розвідників ГУР МО і журналіст Юрій Бутусов змогли потрапити на місце падіння гвинтокрила і з’ясувати, що військовий нашої бригади солдат Іллюк Артур Григорович, який зробив вдалий постріл із ПЗРК “Ігла”, ліквідував найкращого вертолітника ВКС РФ полковника Василя Клещенка”, — розповідають військові.

Фото: 93-тя ОМБр “Холодний Яр”

У бригаді додають, що Клещенко був заступником голови 344-го центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації росії. Минулого року він летів за штурвалом вертольота Ка-52 “Алігатор” і вів парадний стрій на параді на честь дня перемоги у Москві. Тепер же розвідники вилучили його тіло і передали на обмін.

Нагадаємо, армія росії візьме на озброєння іграшки з «AliExpress» (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також