ЗСУ мали успіхи на двох напрямках, - Генштаб

Звіт Генштабу

Фото умовне

За минулу добу, 2 січня, на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Зокорема ЗСУ на Авдіївському напрямку покращили тактичне положення, а на Запорізькому просунулися.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ зранку 3 січня.

На Авдіївському напрямку Збройним силам України вдалося покращити тактичне положення південно-східніше Новобахмутівки.

Загалом на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Бійці стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Сили оборони успішно відбили 8 атак поблизу Новобахмутівки, Бердичів, Авдіївки та ще 16 атак у районах Первомайського та Невельського Донецької області.

Тим часом на Запорізькому напрямку, у районі Вербового, українські війська просунулися вперед, змусивши окупантів покинути деякі позиції.

Також Сили оборони відбили атаку неподалік Роботиного Запорізької області.

Ілюстрація deepstatemap.live

Генштаб також розповів про ситуацію за різними напрямками фронту:

Волинський та Поліський напрямок: оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський: противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Куп’янський напрямок: українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де росіяни марно намагалися прорвати оборону українських військ

Лиманський: ворог наступальних (штурмових) дій не вів

Бахмутський: українські військові відбили 6 атак у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Мар’їнський та Шахтарський напрямок: окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

Херсонський напрямок: українські солдати продовжують заходи з розширення плацдарму. Окупанти, попри значні втрати, не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Минулої доби противник здійснив 9 марних штурмових дій.

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Читайте також: ракетні удари по Україні: росіяни дещо змінили підхід до атаки

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена