ЗСУ можуть відійти у Сєвєродонецьку — Гайдай

У Сєверодонецькій промзоні вже зруйновано багато захисних споруд

ФОТО: інформативне

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що у Сєвєродонецьку українські захисники можуть відійти на нові більш укріплені позиції.

Про це він повідомив на своїй сторінці у «Facebook».

"Росіяни кинули всі резерви, щоби окупувати всю Луганську область найближчим часом. Бої продовжуються в усіх напрямках.

У Сєверодонецькій промзоні вже зруйновано багато захисних споруд, не виключаємо можливості відходу на нові більш укріплені позиції", — розповів очільник ОВА.

Гайдай вважає, що у разі окупації Сєвєродонецька люди, що переховуються в укриттях «Азоту», стануть заручниками росіян. Вихід буде тільки на окуповану частину Луганської області. Люди залишаються в укриттях «Азоту» за власним бажанням і на численні прохання евакуюватися, вони відповідали відмовою.

Тим часом Лисичанськ перебуває під щільними обстрілами.

«Ми продовжуємо підтримувати життєдіяльність міста, гумвантажі завозяться щоденно, «тиха» евакуація триває — сьогодні виїхали близько 40 людей», — зазначив голова ОВА.

Як стало відомо, на нещодавно окупованих територіях росіяни вже розпочали так звану «фільтрацію». Вони полюють за активістами та людьми, причетними до військової справи, в полі зору також родичі таких категорій людей. Чоловіків змушують йти воювати проти України, тобто використовують як «гарматне м’ясо».

«Чоловіків на вулицях окупованих територій майже немає, тому їх силоміць змушують йти воювати проти України. Варіанти два: або ти йдеш воювати, або просто зникаєш в невідому напрямку. Лікарні всі забиті пораненими. Постачання продуктів проводиться з перебоями. Окупанти намагаються «віджати» бізнес», — говорить голова ОВА.

Нагадаємо, що окупанти залучають навіть росгвардійців для штурму Сєвєродонецька.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також