ЗСУ наближаються до чергової лінії оборони ворога: висновки аналітиків

Звіт ISW

Українські сили досягли подальших тактичних значних успіхів у західній Запорізькій області, і кілька українських та російських джерел повідомили, що українські сили просуваються через те, що українські та американські джерела припустили, що це може бути найскладніша серія підготовлених російських оборонних позицій. Такі висновки зробили у звіті аналітики Інституту вивчення війни ISW

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 серпня, показують, що українські сили просунулися на 1,5 км на південь, північний схід від Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова). 

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі 25 серпня заявив, що українські сили наразі наступають через основний комплекс російських оборонних приготувань уздовж напрямку просування України. 

За даними видання Reuters, яке 26 серпня повідомило, про заяву українського командира, на позивний «Скала» який воює на півдні України, що українські сили вважають, що вони прорвали найскладнішу лінію російської оборони в цьому районі і тепер зможуть просуватися швидше. 

Читайте також: Залужний провів нараду з високопоставленими військовими НАТО, - The Guardian

За даними аналітиків ISW, український командувач заявив, що українські сили увійшли в райони, де вони зіткнулися лише з російськими «тилово-технічними групами», і що він очікує, що подальший український прорив у цих районах буде легшим.

Також за висновками аналітиків Інституту вивчення війни: «російський мілітарі блогер (воєнкор) 25 серпня заявив, що українські сили атакували в напрямку тилових оборонних рубежів біля Вербового (18 км на південний захід від Оріхова), припускаючи, що українські сили можуть перебувати поблизу тактичних тилів у серії російських оборонних позицій, куди вони зараз проникають». – хоча ці звіти не слід неправильно тлумачити як вказівку на те, що українські сили увійшли в російський тил на оперативному рівні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена