ЗСУ показали роботу «невидимих» британських ЗРК «Stormer», які прибули в Україну (ВІДЕО)

Їх називають «невидимими» через їхню особливість наводити ракети на ціль у напівавтоматичному режимі

ФОТО: скріншот з відео

В Україну прибули перші шість зенітних ракетних комплексів «Stormer HVM». Британські «невидимі» ЗРК «Stormer HVM» «бачать» ворожих штурмовиків на відстані до 18 км.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь» Збройних сил України.

Зазначається, що ЗРК «Stormer HVM» називають «невидимими» через їхню особливість наводити ракети на ціль у напівавтоматичному режимі.

«Це робить британського ЗРК, в прямому сенсі того слова «невидимим» для бортових датчиків радіолокаційного опромінення, які стоять на ворожих вертольотах та літаках», — пояснили в ОК «Південь».

Зазначається, що «Stormer» має восьмизарядну пускову установку на даху і місце всередині для розміщення ще восьми ракет, які здатні на невеликій висоті збивати літаки і гелікоптери ворога. Екіпаж складається з 3 осіб. Дальність стрільби до 7 км. Вага 13,5 т, потужність двигуна 250 кінських сил, максимальна швидкість 80 км/год.

У квітні міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив про передачу Україні бронетранспортерів «Stormer», які оснащені пусковими установками для зенітних ракет «Starstreak», для посилення ППО країни.

Нагадаємо, ЗСУ знищили штурмовик та бойовий вертоліт окупантів (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також