ЗСУ розбили гордість путіна: танкову армію, якій заздрили навіть у НАТО

На Харківщині українські бійці розбили елітне формування ворога

Фото: reuters

Україна розбила в Харківській області елітне військове формування ЗС РФ. Перша гвардійська танкова армія призначалась для захисту Москви та війни з НАТО, повідомляє «Дзеркало тижня».

Виведені з Харківської області за останній тиждень підрозділи російських військ входили до складу 1-ї Гвардійської танкової армії, яка підпорядковується Західному військовому округу та був один із найпрестижніших російських підрозділів, заявляють у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Перша гвардійська танкова армія зазнала суттєвих втрат ще на початковому етапі вторгнення РФ в Україну та не була повністю відновлена до початку українського контрнаступу в Харкові.

Підрозділ був одним з найпрестижніших російських армій, призначених для оборони Москви і для проведення контрударів у разі війни з НАТО.

«Оскільки Перша ГТА та інші формування ЗВО серйозно деградували, звичайні сили росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослаблені. Ймовірно, росії знадобляться роки, щоб відновити цей потенціал», — зазначають британські аналітики.

Раніше генерал Збройних Сил Польщі Вальдемар Скшипчак розповів, що ЗСУ побили гордість путіна, якою є 1-ша гвардійська танкова армія, якій заздрили навіть військові НАТО

Командувач сухопутних військ Польщі 2006–2009 рр. поділився деталями на телеканалі «Еспресо».

«Збройні сили України побили найкращу армію росії. Гордість путіна — 1-ша гвардійська танкова армія — елітарні війська російської армії були розбиті на полях України. То було щось неймовірне, бо всі ми — військові в НАТО — дивились на ту 1-шу гвардійську танкову армію із такою заздрістю, що вона така чудова, бойова, ідеально обладнана, сучасна, натренована армія. Виявилося, що це лише міф», — зазначив Скшипчак.

Як повідомлялося, росія оголосила евакуацію з Бєлгородської області.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий