ЗСУ ведуть контрнаступ на декількох напрямках: аналіз ситуації на фронті, візуалізація (КАРТА)

Є суттєві успіхи наших військових

Фото ілюстративне

Сили оборони України, станом на 2 жовтня, продовжили наступ на населені пункти на схід від Куп’янська та звільнили Ківшарівку, в Харківській області. Про успіхи ЗСУ йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), проілюстрованому картами бойових дій.

Українські захисники відновили контрнаступ на півночі Херсонщини, закріпивши позиції у Золотій Балці та Хрещенівці.

Тим часом окупаційні війська РФ намагалися безуспішно атакувати Бахмут, Виїмку та Авдіївку на Донеччині.

Військові аналітики вказали, як напередодні українська армія зачистила Лиман, Донецької області, а оборонні позиції військ РФ впали на північному сході Херсонської області.

«ЗСУ продовжували зачищати населені пункти на схід і північний схід від Лимана, звільнили Торське, на Донеччині. Російські джерела стверджували, що окупаційні війська відійшли зі своїх позицій на північний схід від Лимана, ймовірно, на позиції навколо Кремінної і вздовж траси R66 «Сватове–Кремінна»», — підкреслили аналітики

Аналітики згадали скарги пропагандистів, які самі заявили, що українські Сили оборони також звільнили Шевченківку та Любимівку, відтіснивши підрозділи ЗС РФ на нові «оборонні позиції» навколо Миколаївки.

Також в ISW вказали на драматичні зміни в російському інформаційному просторі після поразки окупантів у Харківській області та під Лиманом, а також на тлі невдач часткової мобілізації в РФ.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена