ЗСУ здійснили значний прогрес у контрнаступі за останні 72 години

Білий дім повідомляє про значну перевагу під час контрнаступу

У США помітили значний прогрес Збройних сил України за останні 72 години на Запорізькому напрямку. Про це під час аудіобрифінгу в пʼятницю, 1 вересня, заявив координатор зі стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

«Я, звісно, не хочу говорити нічого, що порушить безпеку їхніх операцій, чи бути диванним експертом, який розмовляє про їхні дії на полі бою. Тим не менш, протягом останніх приблизно 72 годин ми помітили певний значний прогрес українських Збройних сил на південній лінії фронту, в районі Запоріжжя, і вони досягли певного успіху проти другої лінії російської оборони», - сказав Кірбі.

Він наголосив, що українці самі вирішать, куди підуть далі і як саме скористатися цим успіхом.

«Це не означає, що вони не пам’ятають про важкі бої попереду, під час просування далі на південь. Вони знають це краще за всіх. Ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що вони готові просуватися, що вони мають необхідні інструменти, методи, тренування і можливості для цього прогресу. Знову ж таки, так швидко, як вони вважають за потрібне», - зазначив Кірбі.

За словами представника Ради нацбезпеки США, є ймовірність того, що росіяни відреагують на цей прогрес українського боку.

Читайте також: Заступника мера Рахова судитимуть за мільйонні збитки на будівництві реабілітаційного центру

«Тож ми повинні також спостерігати за цим. І за тим, щоб Україна мала усе необхідне аби не лише просуватися, але й мати засоби ефективно реагувати на будь-які контрнаступальні дії росіян проти неї», - зауважив Кірбі.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб