Зустріч Путіна та Зеленського «найближчими днями»: на Банковій прокоментували таку можливість

РФ сама запропонувала, що зустріч Володимира Зеленського із путіним може відбутися одночасно з парафуванням мирного договору головами МЗС

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк обіцяє повідомити інформацію щодо часу і контексту зустрічі президента України Володимира Зеленського та диктатора РФ Владіміра Путіна.

Конкретну інформація про очікувану зустріч Зеленського з Путіним  на Банковій обіцяють повідомити, пише «ТСН», з посиланням на радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка щодо заяв міністра оборони Туреччини про таку зустріч найближчими днями.

За словами Михайла Подоляка тривають консультації на рівні робочих підгруп, які готують позиції сторін в юридичному плані. 

«Безумовно, Туреччина, розуміючи, які руйнівні наслідки для чорноморського регіону має війна, розв’язана РФ, намагається прискорити вирішення конфлікту. Проте, час зустрічі президентів двох країн та контекст зустрічі поки що не визначені. З одного боку, спостерігаємо певну інтенсифікацію бойових зіткнень на сході країни, а також спроби остаточно знищити Маріуполь. З іншого боку, продовжуються консультації лише на рівні робочих підгруп, які готують позиції сторін у юридичному плані», — сказав радник голови Офісу президента.

Нагадаємо, що міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що його країна сподівається, що зустріч президентів України і Росії — Володимира Зеленського і Володимира Путіна — вдасться провести вже найближчими днями. З відповідною пропозицією неодноразово виступав президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Раніше Туреччина і надалі обіцяла докладати зусиль для продовження переговорів та готова організувати зустріч президентів України та РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також