Зв'язку «Київстар» може не бути довго: доба за найпозитивнішого прогнозу фахівців

У «Київстарі» обіцяють компенсацію абонентам, які опинилися без зв'язку

GETTY IMAGES

 

Проблеми зі зв'язком у абонентів «Київстару» триватимуть ще невизначений час. Терміни поновлення роботи поки що незрозумілі, заявили в самій мережі. При цьому, за розрахунками фахівців, мобільний зв'язок «Київстару» не запрацює ще щонайменше добу.

Як повідомляє Оbozrevatel, такий прогноз озвучив фахівець із військового зв'язку Сергій Флеш. «Того, що сталося, не було ніде і ніколи (за масштабом) за всю історію мобільного зв'язку, і не лише в Україні. Моя оцінка виправлення ситуації – доба за найпозитивнішого прогнозу», – зазначив експерт.

При цьому він уточнив, що в Україні «ні сьогодні, ні завтра не ляжуть ні банки, ні інтернет, ні інший зв'язок». Таку інформацію він назвав «вкиданням» від ворога. В той же час, експерт звернув увагу, що військовим в Україні не слід повністю покладатися на цивільні системи зв'язку.

Як повідомив гендиректор оператора Олександр Комаров, скоєна на «Київстар» кібератака була надпотужною. Стояти ж за нею, за його словами, може Росія.

«Війна з Росією має багато вимірів і один з них – у кіберпросторі. На жаль, сьогодні вранці »Київстар« став ціллю надпотужної хакерської атаки, внаслідок якої тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступ до інтернету. Поки що терміни відновлення сервісів остаточно незрозумілі», – йдеться у повідомленні.

При цьому він наголосив: «Київстар» обов'язково надасть компенсацію абонентам, які опинилися без зв'язку, або ж не могли використовувати його сервіси. Втім, у якому саме вигляді і якою взагалі буде компенсація, не уточнив.

Про заплановані компенсації повідомили і в самому операторі. Теж, щоправда, не уточнивши жодних деталей.

«Наша команда обов'язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися нашими сервісами», – йдеться у повідомленні. Зі свого боку, очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков опівдні 12 грудня повідомив, що проблеми зі зв'язком у абонентів «Київстару» триватимуть ще 4-5 годин. Таким чином, відновлення роботи мережі тоді очікувалося орієнтовно о 16.00-17.00 12 грудня.

Читайте також: у Львові через хакерську атаку на «Київстар» є проблеми з безготівковою оплатою у громадському транспорті.

Поки ж, зазначав він, тривають ремонтні роботи. «Сподіваємося, за кілька годин повернеться в роботу», – сказав міністр.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також