Звернення президента України до українських студентів і ректорів: «Ця війна зараз для нас — безперечно, війна за незалежність» (відео)

«Я не маю сумніву, що ми виборемо незалежність», — заявив глава держави

фото: інформативне

Сьогодні, 19 травня, під час онлайн-зустрічі з українськими студентами та ректорами  українських закладів вищої освіти, президент України заявив що Україна бореться за свою незалежність і ця боротьба була неминуча, а відкладена на 30 років.

«Вже третій місяць триває повномасштабна війна Росії проти України. Після восьми років війни на Донбасі. Ця війна зараз для нас — безперечно, війна за незалежність. Можна сказати, що це відкладена війна. Відкладена на 30 років, враховуючи те, як ми отримали незалежність в 1991-му. Або й на сотні років, враховуючи попередню історію нашої великої держави», — розповів Зеленський.

«Я не маю сумніву, що ми виборемо незалежність. І це буде в нашій історії так само, як в інших країн, які боролися за незалежність і перемогли. Які перестали бути прохачами і стали субʼєктами. Справжніми господарями свого життя і свого майбутнього», — зазначив глава держави.

Проте, ми маємо памʼятати зараз і завжди, що ціна усього цього — це десятки тисяч життів. Життів усіх, хто був убитий ворогом.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також