Звільнені з українських в’язниць долучаються до захисту України

Звільнення помилуваних, а також тих ув’язнених, кому за рішеннями судів та прокуратур скасовуються запобіжні заходи тримання під вартою проводиться невідкладно — Мін’юст

Фото: пошкодження установ у Чернігові та на Харківщині/Мін'юст

В установах виконання покарань та попереднього ув’язнення утримується близько 48 тис. засуджених та ув’язнених. У зоні ведення бойових дій перебувають 33 в’язничні установи.

Як повідомляє Міністерство юстиції України, за цей час від обстрілів постраждали 5 установ. Зокрема, пошкоджень за наслідками влучання зі зброї завдано Маріупольському та Чернігівському слідчим ізоляторам та ще трьом установам виконання покарань у Маріуполі, Бердянську та на Харківщині. На час обстрілів персонал та засуджені перебувають у бомбосховищах, за даними ДКВС одна особа отримала легкі тілесні ушкодження.

При тимчасовій окупації окремих міст чи районів у містах установи виконання покарань також були захоплені агресором. Сьогодні втрачено зв’язок з Маріупольським, Старобільським та Херсонським слідчими ізоляторами, Мелітопольською та Приазовською виправними колоніями.

Департамент з питань виконання кримінальних покарань вживає заходів не лише щодо підтримки життєдіяльності установ виконання покарань, але і активно працює щодо підтримки збройних сил, що захищають українську державу.

Так, за сприяння ДКВС Президентом України видано низку указів щодо помилування 363 засуджених-ветеранів бойових дій, які позитивно характеризуються та виявили бажання захищати державу у лавах підрозділів територіальної оборони. Звільнення помилуваних, а також тих ув’язнених, кому за рішеннями судів та прокуратур скасовуються запобіжні заходи тримання під вартою проводиться невідкладно. Якщо органами державної влади будуть прийматись інші системні рішення щодо звільнення засуджених — в’язнична система їх виконає якнайшвидше у встановленому законом порядку.

В’язнична система суттєво розширила чисельність і доукомплектовує своє воєнізоване формування «Циклон», окремі підрозділи якого уже беруть участь у захисті держави.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий