Звинувачення та погрози білоруського диктатора: лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по території білорусі

Фото : інформативне

Сьогодні, 2 липня, олександр лукашенко на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності звинуватив Україну в запуску ракет по території білорусі.

Про це інформує білоруське держагентство «БЕЛТА».

«Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами «Панцир» вдалося перехопити всі ракети, які були пущені збройними силами України», — заявив самопроголошений диктатор.

У промові до громадян, лукашенко нагадав хто посилав білорусів на вірну смерть в Україну, а також повідомив, що не хоче воювати з Україною.

«Я клятвенно вас запевняю: жоден солдат білорусі на території України не воює», — сказав він.

Не зважаючи на гучні заяви про мир і єдність, наказав військовим взяти під приціл центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

«Хочу попередити «яструбів» і сказати вам відверто: трохи менше місяця тому я віддав наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри ухвалення рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають.

Якщо тільки ви посмієте завдати удару, як вони планують, по Гомелю на півдні, по Мозирському нафтопереробному заводу, аеропорту, аеродрому в Лунинці або Бресту, відповідь буде миттєва. Миттєва просто, в одну секунду!", — пригрозив Лукашенко.

«Чим відповісти, у нас є. І не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з президентом росії (йшлося про ядерну зброю — «БЕЛТА»). Я до цього давно готувався. Пам’ятаєте, я вам казав: «Полонези», ракетне виробництво та інше. Ви повністю перебуваєте під ударом цих ракет. І я не дивитимусь, хто там в офісах чи в палацах сидить. Відповідатимемо жорстко і рішуче!

Хочу сказати тим, хто переживає, буде лукашенко воювати там чи ні: послухайте, ми воюватимемо — ще раз повторюю — тільки в одному випадку — якщо ви переступите останній метр нашої землі і вторгнетесь на нашу землю. Якщо ви вбиватимете наших людей, ми відповімо", — заявив Лукашенко.

Водночас, самопроголошений президент вважає, що українська влада була б рада вторгненню білорусі в Україну.

«Вони були б раді, я це точно знаю, якби ми туди увійшли. Їм це треба, тому що наказано «звідти», і начхати їм на загибель мирних мешканців. В українських політиків і президента політика одна: чим більше загине українців, тим більше він кричатиме на весь світ про звірства «фашистів із Росії та Білорусі»», — резюмував лукашенко.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів