Звірства російського полону: відрізали голови, знімали шкіру, витягали серце - свідчення очевидця

b2a0eb1-kylish485
b2a0eb1-kylish485

Екс-боєць батальйону «Донбас» Дмитро Куліш, що пройшов російський полон, на спільній прес-конференції з СБУ та МЗС розповів про жахливі злочини бойовиків. За його свідченнями, російські найманці жорстоко катували українських полонених, відрізали голови, знімали шкіру та чинили інші кроваві звірства. Про це йде мова у статті на сайті Українська правда. 

У полон Дмитро Куліш потрапив у серпні 2014 року при виході з міста Іловайськ. Про перебування у неволі згадує неохоче: «Не всі повернулися звідти. Є випадки відрізання голів тим людям, які на відео ще живі. Потім вони були обезголовлені. Є випадки знімання шкіри, і багато інших звірств, які можуть підтвердити ті, хто там були».

 За словами очевидця, одному з його побратимів бойовики навіть вирізали серце. «У 2014 році нашого бійця батальйону »Донбас« російські найманці прив’язали тросом до вантажного автомобіля, тягали ним вулицями, потім вирізали серце, чому є фото- та відеопідтвердження», - розповів Куліш.

Він додав, що прикладів катувань за ці 4 роки можна наводити чимало, і закликав вживати заходів для попередження тортур.

«Людям, які перебувають у катівнях, найважливіше мати підтримку, знати, що їх там не кинуть. Тому прошу вас, наскільки у вас є можливості допомогти у цій проблемі заручників і військовополонених», - підсумував Куліш.  

У свою чергу голова СБУ Василь Грицак підкреслив, що задокументовано багато фактів, коли катування відбувалися на територіях РФ та під керівництвом ФСБ.

«Багатьох з тих, хто катував наших бійців, нами ідентифіковано. Декого з них ми знаємо за позивними. Я переконаний, що прийде час, і ми зможемо притягнути їх до відповідальності», – підсумував Грицак.

varta1.com.ua: Новини