Зима у Львові: до прибирання міста задіяно 14 одиниць техніки (фото)

«Львів готовий до зими. Усі комунальні підприємства задіяні в роботі з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі, відповідно до розпорядження міського голови Львова, працюють у режимі зимового періоду», — повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР. До прибирання вулиць цього року буде задіяно 135 одиниць техніки. Станом сьогодні на ранок, до прибирання міста залучили 14 одиниць техніки, а для посипання доріг використано 26 м3 піскосуміші. Про це сповістили у прес-службі ЛМР.

«Місто з теплом, місто з технікою, прибирається, чиститься. Все буде чітко, без проблем. Головне, щоб не було чогось екстремального, бо коли за день випадає місячна норма снігу — ніхто не допоможе, але коли все у звичному режимі — місто готове», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

«Техніка до зими готова. Сьогодні зранку виїжджало 12 піскорозкидувачів і 2 навантажувачі. Для посипання використано 26 м3 піскосуміші. Посипали шляхопроводи, а також, перехрестя. Піскорозкидувачі працювали у всіх районах. Найбільше — 3 одиниці, використав Шевченківський та Галицький райони. Сніг був невеликий, тому багато техніки не потрібно було», — розповіла Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.



За її словами, цього року до прибирання міста буде задіяно 135 одиниць техніки. Зараз вся техніка переведена у систему цілодобового чергування. Відповідно, при необхідності, може виїжджати для очистки міста і вночі.

«Щодо піскосуміші, то ми маємо 10,9 тис м3. Крім цього маємо сіль. Також, на сьогоднішній день Галицький район вже закупив реагенти — це є бішофіт і кальцій хлорид. Будемо випробовувати як цей реагент спрацює. Якщо буде позитивна динаміка, то будемо закупляти його на наступний рік вже у більшій кількості і для більшої кількості районів. Цього року закупили лише для Галицького району на суму 4 млн грн: на 1,5 млн грн бішофіт і на 2,5 млн грн кальцій хлорид. Їх будемо випробовувати на дорогах, коли будуть сильніші морози і більше снігу випаде. Хочу зазначити, що реагентом ми будемо посипати лише дороги. Для посипання хідників у центральній частині міста закуплена сіль, а підйоми будемо посипати піскосумішшю, адже невідомо як реагент себе поведе на підйомі.

Реагент кращий тим, що після нього немає піску і пилюки, яку маємо весною після піскосуміші. Адже піскосуміш — це 20 % солі і 80 % піску. Тому весною весь цей пісок треба прибрати. Крім цього пісок забиває дощоприймачі. А реагент не залишається на дорозі і не забиває дощоприймачі", — повідомила Ірина Маруняк.

Також, для прибирання вулиць наступного року, в лютому–березні, місто планує закупити ще нову техніку, а саме 5 «МАЗів», 2 порохотяги об’ємом 7 м3 і 2 порохотяги об’ємом 2 м3 і 1 тракторець.

Натомість, видання «Галицькі вісті» нагадує, що згідно з розпорядженням міського голови Львова «Про перехід підприємств, задіяних до роботи з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі, на зимовий режим роботи», районні адміністрації міста як балансоутримувачі вулично-дорожньої мережі мають забезпечити:


  • першочергове прибирання магістральних вулиць і вулиць, які є маршрутами пасажирського транспорту, згідно з закріпленими територіями;

  • утримання проїжджої частини вулиць і тротуарів міста у безпечному стані для проходження пішоходів, проїзду авто та електротранспорту;

  • встановлення ящиків (пірамід) з протиожеледними матеріалами на підйомах і спусках міста;

  • координацію робіт комунальних підприємств щодо оперативного прибирання вулиць і площ від снігу та посипання проїжджої частини протиожеледними матеріалами;

  • організацію цілодобового забезпечення протиожеледними матеріалами підприємств, задіяних до роботи з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі та ін.


Керівники усіх «Шляхово-ремонтних підприємств» Львова мають подати районним адміністраціям перелік спеціальної техніки, яка буде задіяна до цілодобового режиму роботи та забезпечити необхідну кількість техніки для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі з 18.00 год. до 08.00 год., у разі інтенсивного снігопаду.

ЛМКП «Львівводоканал» доручено укомплектувати аварійні бригади необхідними матеріалами для оперативної ліквідації аварійних ситуацій на водопроводах і каналізаційних колекторах, які можуть виникнути в зимовий період.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» доручено забезпечити резервне електроживлення об’єктів теплопостачання у разі знеструмлення, та привести до технічної готовності наявні на підприємствах автономні джерела електроживлення та створити мінімально необхідний запас електроматеріалів для забезпечення роботи у разі знеструмлення теплоенергетичних об’єктів.

ЛКП «Зелений Львів» і ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» відповідають за своєчасне очищення від снігу пішохідних доріжок у парках, скверах та на території цвинтарів.


ЛКП «Львівсвітло» відповідає за належне освітлення вулиць та доріг міста, зупинок громадського транспорту, шляхопроводів і транспортних розв’язок міста.



Усім іншим комунальним службам доручено забезпечити цілодобову готовність техніки, що задіяної у роботі з прибирання міста.

До виконання робіт з прибирання вулично-дорожньої мережі міста заплановане використання 114 одиниць комунальної спеціальної техніки та техніки інших підприємств — 21 одиниць.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі