Житель Львівщини виграв суд у ТЦК

Чоловік скасував свій призов на військову службу

23-річний житель Львівщини у суді скасував свій призов на військову службу та зобов’язав військову частину виключити себе зі списків особового складу. Про це пише Zaxid.net.

До суду звернувся 23-річний житель Львівщини, який працевлаштований у фермерському господарстві та отримав відстрочку від призову. У травні його зупинили на блокпості на межі Львівської та Закарпатської областей та незаконно мобілізували попри наявність бронювання та його вік, оскільки він не підлягав мобілізації.

Чоловік звернувся до суду із позовом до ТЦК та військової частини, щоб визнати наказ про свій призов на військову службу незаконним та звільнитись зі служби. Позивач заявив про тиск працівників ТЦК.

Від представника ТЦК до суду надійшов відзив, у якому він заявив, що військовозобов’язаний не мав при собі військово-облікового документа, тому його відвезли у ТЦК, він сам написав заяву, пройшов ВЛК та був мобілізований. Представник ТЦК стверджував, що чоловік не надав документів про відстрочку від мобілізації.

Представник військової частини також заперечив проти задоволення позову, заявивши, що підстави для звільнення зі служби визначені п.2 ч.4 ст.26 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Суддя Роксолана Качур встановила, що позивач є заброньованим від мобілізації та завернула увагу представника ТЦК, що витяг із підписом та печаткою керівника є належним доказом, що підтверджує надання відстрочки. Тому позивач, маючи цей документ, не підлягав призову на військову службу.

Суддя повністю задовольнила позов військовозобов’язаного, визнала протиправним та скасувала його призов на військову службу та зобов’язала звільнити його зі служби.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі