Перші вихідні з локдауном: заклади громадського харчування втратили 27% обігу

im578x383-karantin_dw
im578x383-karantin_dw

Заклади громадського харчування втратили 27 % обігу за перші вихідні з локдауном. Про це повідомляє Опендатабот.



«У вихідні з локдауном заклади громадського харчування втратили 27 % обігів. Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10 % у порівнянні з попереднім тижнем», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81 % у порівнянні з докарантинними показниками. І хоча влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися, з середини жовтня обіги знову падають.


Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10т% у порівнянні з попереднім тижнем.

Від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81 % в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.


«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41 % від свого тижневого обороту, бари — 40 %, піцерії і кальянні — 35 %, фастфуд — 31 %, кондитерські — 30 %», — йдеться у дослідженні «Poster».

Нагадаємо, 14 листопада, в Україні почав діяти встановлений Кабміном карантин вихідного дня. При цьому ціла низка українських міст відмовилася виконувати цей припис уряду.


Разом з тим,  13 листопада 2020 року, на території України виявлено рекордну кількість нових, лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом. Таких нараховується 12 524.

varta1.com.ua: Новини