Чи можна відновити цивільні авіаперельоти в Україні: відповідь військових

В Повітряних силах прокоментували поширені заяви авіакомпанії

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Сподіватись на відновлення роботи цивільної авіації в Україні навряд чи можна. Причиною цьому є продовження війни в країні. На час дії воєнного стану повноцінна робота цивільної авіації навряд чи можлива. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, в етері загальнонаціонального телемарафону «Єдині новин» , коментуючи інформацію про можливість відновлення польотів цивільної авіації, зокрема, польотів Ryanair.

«Офіційні повідомлення з'являються, навіть представники компанії »Ryanair" про це заявили. Тут важко зрозуміти, як можна взагалі у стані війни проводити польоти. Ми мали зерновий коридор, з якого росія вийшла одноосібно. Вони що, будуть з росією домовлятися, щоб вона гуманітарні авіаційні коридори не обстрілювала? Сьогодні всі аеродроми в Україні, в нас десятки аеродромів різного призначення, є оперативними», - сказав Ігнат.

Речник повітряних сил приємно відзначив бажання компаній працювати на ринку України, однак об’єктивно такої можливості зараз немає.

У нас - війна і воєнний стан. Долітає в будь-яку точку країни. Можуть з'явитися ворожі ракети і дрони. Скільки летить «Кинджалів» - ви самі прекрасно знаєте. Думаю, цивільні компанії, які хочуть працювати в Україні, це дійсно приємно, що попри таку ситуацію  є бажаючі завоювати український авіаційний ринок. Питання щодо мирного часу - як буде наша перемога, буде мирне життя, буде запрошувати українська держава всіх, хто хоче бути на ринку", - сказав він.

Раніше стало відомо, що ірландська авіакомпанія «Ryanair» розглядає можливість відновлення рейсів до України до кінця 2023 року за умови успішних переговорів України щодо часткового відкриття повітряного простору. 

Читайте також: чи відкриє Україна небо для цивільних літаків - «Украероруху»

«Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси», - сказав очільник Ryanair.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена