На Львівщині чоловік отримав важкі опіки тіла, намагаючись врятували ліс від вогню паліїв

Зараз перебуває у лікарні з опіками 60 відсотків тіла, стан важкий

Фото: vikka

Житель Перемишлянщини повертався додому. Побачив, як пожежа сухостою наближається до лісу. Почав гасити її… Зараз перебуває у лікарні з опіками 60 % тіла. Стан важкий, повідомив на своїй сторінці у «Facebook» голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Як зазначається, окрім нього, в одному з медзакладів Львова через аналогічні ситуації у важкому стані ще 5 людей. На медикаменти кожному щодня потрібно не менше ніж 10 тисяч гривень.

Лише за останні 10 днів у центрі термічної травми та пластичної хірургії одного з медзакладів Львова померли троє людей. І теж через опіки, які отримали, коли гасили пожежі сухостою.

Окрім того, вчора через паліїв трави ледь не загорілася підстанція у Старому Самборі. Вогонь був настільки близько, що через дим електрообладнання відключилося автоматично. Добре, що рятувальники швидко зреагували. Але жителі міста та навколишніх сіл деякий час були без світла.

Спеціальні рейдові групи працюють на Львівщині щоденно та притягають до адміністративної відповідальності паліїв:

  • для громадян від 3 060 до 6 120 гривень штрафу;
  • для посадових осіб 15 300 до 21 420 гривень штрафу.

Також підпалювання трави можуть трактувати як диверсію, це пов’язано зі змінами, які внесли у ККУ на початку березня. Такі дії під час воєнного стану караються позбавленням волі, терміном на 15 років або довічним позбавленням волі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також