На Львівщині люди вимагають в храму УПЦ МП перейти до ПЦУ

У Бориславі

Сьогодні, 8 квітня, мешканці Борислава, серед яких були і представники духовенства та військовослужбовці, прийшли до храму Покрови Пресвятої Богородиці (УПЦ МП) на Мразниці, щоб переконати парафіян та настоятеля храму перейти до Православної Церкви України. Про це пише Медіа Дрогобиччина.

“Скількох ще хлопців мають привезти з передової, щоб ви вийшли з під юрисдикції кіріла? Скільки крові має ще пролитися?- лунали заклики від мешканців, – Залишайтеся з нами, ми вас просимо, ми вам зла не бажаємо, а хочемо єдності, переходьте разом з парафією в лоно української церкви” - наголосили бриславці.

Бориславська церква московського патріархату на Мразниці залишається такою собі “лаврою”, в яку з’їжджаються на служби вірнопіддані кіріла не лише з різних частин Борислава, але й з довколишніх населених пунктів.

Читайте також: уродженець Львова, який служить в РПЦ, закликає росіян вбивати українців.

Ще минулого року, 19 травня, депутати Бориславської міської ради прийняли історичне рішення — заборонити з 1 червня на території Бориславської міської територіальної громади діяльність релігійної громади УПЦ парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується МП. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт