На Львівщині п’яний водій скоїв смертельний наїзд на людину (ФОТО)

ДТП у Львівському районі

Фото: НПУ

За минулу добу у Львівському районі загинули два пішоходи.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, 27 березня, близько 20.50, у селі Надичі  водій автомобіля «ЗАЗ Lanos», 36-річний місцевий житель, здійснив наїзд на 59-річного мешканця одного з сіл Львівського району. Від отриманих внаслідок ДТП травм пішохід помер на місці події.

Встановлено, що водій автівки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Його затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Автомобіль, яким було скоєно наїзд, вилучений.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Фото: НПУ

Ще одна дорожньо-транспортна пригода сталася близько 20.40 у селі Погорільці.

Водій автомобіля «Mercedes-Benz 280», 40-річний житель одного з сіл району, здійснив наїзд на 57-річного місцевого мешканця. Від отриманих внаслідок наїзду травм пішохід помер на місці події.

Читайте також: у ДТП біля Львова загинув лікар.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий