На Львівщині рейдові групи перевіряють, чи не звучить російська музика у публічних місцях (ФОТО)

На території області діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

Фото: ЛОВА

Сьогодні, 24 січня, відбулась роз‘яснювальна робота, яку провела Міжвідомча робоча група при Львівській ОВА серед працівників та власників закладів обслуговування міста Яворова.

Як повідомляє Львівська ОВА, проведені рейди вкотре нагадують жителям Львівщини про встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту та максимально залучають людей до популяризації україномовних продуктів у публічних місцях.

«На Яворівщині робота щодо Мораторію зосереджена з вимушено переміщеними особами, які проживають на території їх району. Зокрема, представники міжвідомчої робочої групи при Яворівській РДА провели ряд заходів із дітьми, які переїхали із зони проведення бойових дій, залучивши їх до вертепу, інших культурних заходів. Окрім того, на території району працюють у форматі освітніх клубів, де навчають володінню державною мовою», зазначається у повідомленні.

Зазначимо, з 2018 року на Львівщині встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Фото: ЛОВА

Як повідомлялося, на Львівщині почали боротьбу з мовою агресора.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий