На Львівщині військовий посадовець примушував солдат будувати йому віллу неподалік Яворівського полігону (ФОТО)

А дружина «командира» відкрила на території військового містечка підпільний магазин

Працівники ДБР викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщині. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток.

Як повідомляє ДБР,  середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті «командира». До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив 7 військовослужбовців.

Також, посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. За наявними даними, у ньому військовослужбовцям продавали харчові продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових.

Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта. Правоохоронці вилучили документацію, та велику суму грошей у різній валюті.

Заступника командира підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 426-1). Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на строк до 12 років. Готуються клопотання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, підполковник використав своє службове становище у особистих цілях та залучив на постійній основі підлеглих до будівництва власного приватного будинку у Яворівському районі на Львівщині.

Правоохоронці виявили у службовий час на об'єкті семеро солдатів – під час безпосереднього виконання ними робіт.

Самого ж підозрюваного затримали у порядку ст.208 КПК України.

Читайте також: проводяться понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни у приміщеннях ТЦК, МСЕК і ВЛК.

Під час обшуків правоохоронцями знайдено будівельне обладнання, документацію і чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність військового, мобільні телефони, а також 14 600 доларів США та 1300 євро готівки. Речові докази вилучено та скеровано на експертизу.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий