На Львівщині з училища відрахували учнів, які побили першокурсників

Побиття відбулося у гуртожитку

На Львівщині з Червоненського професійного училища відрахували учнів, причетних до побиття першокурсників у гуртожитку. Про це повідомив Департамент освіти і науки Львівської ОВА. 

У Департаменті заявили, що категорично засуджують будь-які прояви цькування учасників освітнього процесу. Ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів освіти, називають абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду.

«Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку», - йдеться у повідомленні.

У департаменті зауважили, що згідно із законом про освіту батьки зобов’язані «виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля».

Як повідомляла «Варта 1», на кадрах видно, як кілька хлопців у присутності десятка однолітків застосовують фізичну силу, випробовуючи свої «боксерські» можливості на своїх двох однокласниках.

Згодом на інцидент відреагували в прокуратурі. За фактом побиття студентів училища на Львівщині розпочато кримінальне провадження.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт