На Львівщині затримали провідника «Укрзалізниці», який вивозив ухилянтів до Польщі у вентиляційній шахті поїзда (ФОТО, ВІДЕО)

Такий «квиток» коштував до 3000 доларів США

 

Правоохоронці Хмельниччини затримали провідника Укрзалізниці, який незаконно вивозив ухилянтів за кордон, ховаючи їх у вентиляційній шахті поїзда, повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Провідник пасажирського вагона організував схему незаконного переправлення ухилянтів від мобілізації до Польщі. Для цього підшуковував громадян призовного віку, які мали намір нелегально виїхати з країни.

У потязі він переховував своїх «клієнтів» у вентиляційній шахті службового купе. Переправляв їх за кордон поза митним та прикордонним контролем. Такий «квиток» коштував від 2000 до 3000 доларів США.

Залізничника затримано у порядку ст. 208 КПК України в одному з пунктів пропуску на Львівщині.

Як повідомляє СБУ, затримано провідника потяга Запоріжжя – Перемишль, який налагодив новий канал втечі ухилянтів до країн Євросоюзу. Щоб приховано вивозити своїх клієнтів за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника.

У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у «згорнутому» стані. Вартість такої «послуги» сягала 2,5 тис. дол. Сума залежала від терміновості втечі і розкладу руху потяга.

Затримали залізничника на пункті пропуску «Мостиська-2» на спробі незаконного вивезення військовозобов’язаного за кордон.

Працівнику АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Читайте також: на Закарпатті ухилянти тікали за кордон у кареті швидкої.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий