На пагорбі слави невідомі встановили пам’ятну табличку радянському танкістові

Табличка встановлена незаконно і що її буде демонтовано

У Львові на пагорбі слави на так званій братській могилі встановили табличку, на якій написали, що тут поховано Олександра Марченка, котрий загинув, захищаючи Львів від німецько-фашистських загарбників та став почесним громадянином Львова.

Фото: Leopolis.news

На цю табличку звернули увагу кореспонденти Leopolis.news, побувавши там напередодні. Невідомо коли її було встановлено, адже перед тим ми там були минулого року.

Вікіпедія стверджує, що Олександр Марченко став першим почесним громадянином Львова. На його честь на будівлі Львівської міської Ради було встановлено меморіальну дошку з написом: «На вежі цього будинку 23 липня 1944 р. гвардії старшина Олександр Марченко підняв червоний прапор, як знак звільнення м. Львова від німецько-фашистських загарбників». Також колись його іменем було названо одну з вулиць Львова.

Проте у списку почесних громадян Львова, який оприлюднений на сайті Львівської міської ради, жодної згадки про Олександра Марченка нема.

У Львівській міській раді кореспондентові Leopolis.news повідомили, що ця табличка встановлена незаконно і що її буде демонтовано.

Залишилося питання: хто її тут почепив і для чого.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів