На війні загинув режисер відомого телеканалу

Пішов на фронт з перших днів великої війни

Фото: Фейсбук Іван Кузьмінський

На фронті загинув музикознавець та режисер дитячого телеканалу «Малятко TV». Іван Кузьмінський пішов захищати України з перших днів великої війни, яку у лютому 2022 році розпочала росія.

Про цю сумні звістку повідомила Бердичівська міська рада у Фейсбук.

Йому було 39 років. Кузьмінський народився у Бердичеві. Він був музикантом та науковцем.

Фото: Фейсбук Іван Кузьмінський

«Спершу пізнавав ази улюбленого мистецтва у Бердичівській музичній школі. Далі було навчання за спеціальністю »Хоровий диригент« у Житомирському державному музичному училищі ім. В. С. Косенка. Вищу освіту здобував у Київській консерваторії (нині - Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського). Чоловік захистив кандидатську дисертацію, викладав і вчився у докторантурі. Досліджував давню українську музику, був автором наукових статей на цю тему. Окрім того, працював режисером на дитячому телеканалі »Малятко TV", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що чоловік загинув 17 травня. Його життя обірвалося поблизу населеного пункту Діброва у Луганській області. До цього він воював на інших напрямках. На своїй сторінці у Facebook Кузьмінський часто ділився фото з фронту.

«Не стало справжнього патріота, перспективного науковця, вірного друга, доброї та світлої людини... Український народ ніколи не забуде подвиг Івана Кузьмінського, який поклав своє життя на вівтар Свободи і Незалежності. Вічна Пам’ять та Шана Герою! Честь!», - додали у міській раді.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також