Названо міста, які рф хоче захопити під час потенційного наступу влітку

Для них вони стратегічно важливі

Фото ілюстративне

Російські загарбники влітку спробують розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на населені пункти Костянтинівку-Краматорськ та на Покровськ.Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі FREEДОМ, пише ТСН

За словами Сергія Грабського, запеклі бої зараз точаться за місто Часів Яр на Донеччині. Він наголошує, що захоплення цього міста армія ворога вважає відправною точкою для руху на Костянтинівку та Краматорськ.

«Потім вони збираються продовжувати активні бойові дії саме проти напряму Костянтинівка-Краматорськ, бо це - комунікація, яка дозволяє забезпечувати наші війська. Удар у фланг цієї комунікації, руйнування рокадного напрямку може створити серйозні оперативні труднощі для наших військ, що обороняються на півдні», - наголосив експерт.

Тим часом наступ на Покровськ створить загрозу для Вугледарського виступу.

«Подальший прорив на захід від Авдіївки в напрямку Покровська має завдання створити нависання вже над Вугледарським виступом, який для нас критично важливий», - пояснив він.

Наскільки ефективними будуть дії рф та оборона України, залежить від багатьох складових, каже експерт. 

«Наскільки вони будуть ефективними, покаже час. Покажуть темпи забезпечення та насичення нас відповідною кількістю озброєння, бойової техніки та, безумовно, особовим складом. Йдеться про мобілізацію, йдеться про заміну та ротацію наших підрозділів, які ведуть бойові дії. Про поповнення людських втрат, яких Україна зазнає, та утримання позицій, які ми займаємо сьогодні», - каже Сергій Грабський.

Читайте також: окупанти значно зменшили кількість атак на одному із напрямків

Наразі росіяни вже реструктуризували свої зусилля саме на виконанні цих завдань.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також