Офіцер з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику Залужного, постане перед судом

У ДБР завершили розслідування

Працівники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Про це інформує прес-служба ДБР

Слідчі Бюро завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, після чого сторони захисту та потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи.

«Військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України), у той трагічний день передав загиблому вибуховий «подарунок» з гранатами на честь дня народження.При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої», - йдеться у дописі.

Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Фігурант обвинувачується у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

Санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо загибелі Геннадія Частякова. За результатами розслідування, офіцеру з апарату помічників Головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику Валерія Залужного, змінили підозру

Так, 6 листопада 2023 року офіцер подарував Геннадію Частякову гранати та не попередив його про те, що вони справжні.

Крім того, за даними ДБР, офіцер не пересвідчився, що Частяков та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена