П’ятеро легендарних українських командирів не повернуться до України до кінця війни: причина

Фото МВС

Пʼятеро українських командирів, яких було обміняно вчора, 21 вересня, не повернуться в Україну до кінця війни. Про це у своєму відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський. 

«Окрім 200 воїнів, ми повернули ще пʼятьох бойових командирів, за яких довелося поборотися найбільше, найдовше, найскладніше. Їм загрожувало найжорстокіше. П’ять супергероїв», — сказал Зеленський.

Мова йде про:

  • Дениса «Редіса» Прокопенка, командира «Азову»;
  • Святослава «Калину» Паламара, заступника командира «Азову»;
  • Олега Хоменка, старшого офіцера «Азову»;
  • Сергія «Волину» Волинського, командира 36-ї окремої бригади морської піхоти;
  • Дениса Шлегу, командира 12-ої бригади НГУ.

«В обмін на них ми віддали 55 тих, хто не заслуговує ані жалю, ані співчуття, ані взагалі будь-яких слів. Тих, хто воював проти України. І тих, хто зрадив Україну. Тих, хто нам з вами точно не потрібен», — сказав Зеленський. 

Володимир Зеленський розповів, що Україна домовилася з Туреччиною про те, що звільнені командири перебуватимуть під особистою протекцією президента Туреччини Реджепа Таїіпа Ердогана до завершення війни.

«Я говорив про це з президентом Ердоганом, — що пʼятеро наших командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці, у комфортних умовах і під особистою протекцією президента Туреччини. На час до кінця війни. Але ми забезпечимо їхнім родинам можливість з ними бачитися», — наголосив Зеленський. 

Повний список звільнених з полону оборонців України під час обміну 21 вересня 2022 року можна переглянути тут.

Воїнів обміняли на Віктора Медведчука.

Нагадаємо, Україна у середу, 21 вересня, повернула з російського полону кілька захисників Маріуполя.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена