Польські фермери знову заблокували пункт пропуску «Корчова — Краківець»

Наразі інформації щодо термінів блокування руху немає

ФОТО: ілюстративне

Польські фермери у пʼятницю, 16 лютого, близько 11:10 заблокували пункт пропуску «Корчова — Краківець» на польсько-українському кордоні. Про це повідомили у ДПСУ.

За інформацією від польських прикордонників, блокування почалося приблизно об 11:10. Польські аграрії блокують рух для вантажних транспортних засобів. Перешкоджання руху автобусів та легкового транспорту не планується. Зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1730 вантажівок.

Нагадаємо, польські фермери вже заблокували рух транспорту в напрямку пунктів пропуску «Шегині – Медика», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», «Зосін – Устилуг», «Долгобичув – Угринів». 13 лютого також тимчасово блокувався КПП «Корчова – Краківець». Учасники протестів заявили, що 20 лютого заблокують усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною. 15 лютого українські водії розпочали протест проти блокування пунктів перетину державного кордону польськими фермерами.

Раніше повідомлялося: українські водії у відповідь польським розпочали акцію протесту на кордоні

Польські перевізники почали блокувати рух українських вантажівок ще з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також