ПВК «Редан»: у Львові попередили масштабну бійку підлітків (ВІДЕО)

Рух з росії

Сьогодні, 27 лютого, у Львові надійшло попередження про масштабну бійку підлітків. Про це повідомив голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич.

Біля ТРЦ «Форум» повідомлялося про масову бійку підлітків. На місці події працювало кілька екіпажів поліції, які призупинили дії підлітків та не дали організувати бійку. 

На місці працювали кілька екіпажів поліції.

Нагадаємо, в Україні почали масово поширювати молодіжний рух ПВК «Редан». Він виник й активно діє в Росії. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур. 

У Росії Їхніми атрибутами стали зображення павука із цифрою «4», а також довге волосся. 

Рух «ПВК Редан» сягає корінням японського аніме «Hunter x Hunter», де діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою». Її символом є павук із цифрою «4». Представники субкультури називають себе неформалами, виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Вони кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а називаються так лише «жартома».

Сьогодні невідомі створили Telegram-канал «ЧВК» Редан«Львів». Його учасники обговорюють поширення наративів такої субкультури серед підлітків у Львові.

Такі зібрання проводили вже в Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську.

Відео бійки поширили у такому Telegram-каналі:

Раніше у Львові на гарячому спіймали людей, котрі крали з могил.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт