росія планує більш потужний наступ, - офіцер ЗСУ

Наступ в річницю повномасштабного вторгнення

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», офіцер Збройних сил України Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

«Звичайно, що після таких втрат ворогу треба перегрупуватися, потрібно зализати рани. Але, на жаль, в росіян є певні резерви і вони перегруповуються після цієї операції. Підтягують нові ресурси. Інші підрозділи, за підтримки авіації, намагаються продовжувати штурмові дії вже далі на захід від Авдіївки в напрямку Ласточкиного і сусідніх населених пунктів», – розповів Лиховій.

Окупанти очікують на «червоні дати календаря» - це 23 лютого, це річниця повномасштабного вторгнення - 24 лютого.

«Тому є підстави вважати, що це тільки прелюдія до наступу на Авдіївському напрямку. Про це є розвідувальна інформація, є готовність зустріти ворога більшими ресурсами – наші підрозділи посилюються, заходять додаткові сили, створюються додаткові позиції, щоб зупинити ворога», - зазначив він.

Відповідно наші війська посилюються додатковими підрозділами, створюють нові вогневі позиції. За його словами, українські захисники не дають окупантам після Авдіївки розвинути успіхи.  

Читайте також: Бундестаг схвалив постачання Україні «далекобійної зброї»

«Там ідуть складні бої, позиції відновлюються нашими військами. Ворог потрапляє в полон, а це свідчить про те, що відбуваються певні бойові близькі зіткнення», - додав він.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб