Розкрито таємницю зелених «міток» у Львові: що вони означають (ФОТО)

Он воно як значить

У Львові, на вулиці Личаківській містяни побачили незрозумілі позначки на асфальті та проїжджій частині. Про це повідомляла «Варта 1» 19 вересня.

Тоді не було зрозуміло хто і для чого намалював зелені риски у загородженій делініаторами площі тротуару та проїзній частині біля Винниківського ринку.

У матеріалі «tvoemisto.tv» пояснили значення дивного мистецького витвору. 

Так, у Львові оновлюють площу, що на перетині вулиць Личаківської та Солодової. Там вже демонтували турнікетне огородження і антипаркувальні стовпці, а зони, де передбачено місця для сидіння та озеленення, позначили зеленим кольором. Впродовж місяця на площі встановлять дві відпочинкові лавки, повідомили у ЛМР.

Керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів розповів, що відповідно до проєктних рішень, дорожні знаки на площі перенесли до краю проїзної частини та ліквідували нерівності на тротуарі. У відновлених лунках облаштували два дощові садки і висадили тут багаторічні рослини. 

За задумом проектантів, простір має виконувати функцію відпочинкової зони на транзиті, місця перепочинку та локації для зустрічей. Капітальних робіт проєкт не передбачає, але він стане базовим для фінального проєкту реконструкції цього громадського простору, який втілюватиме Личаківська районна адміністрація.

Як повідомляють у виданні, новий громадський простір спроектували на воркшопі в межах Європейського тижня мобільності у Львові. 

Організатори зазначають, що останні роки перетин вулиць, з насиченим шумним трафіком і хаотично запаркованими авто на узбіччях, не створював відчуття комфортного і безпечного місця. Однак ця локація має важливу відпочинкову точку на транзиті, а також може співпрацювати з громадськими функціями довкола, як-от існуючий храм та ринок.

Нагадаємо, у вересні львів’яни побачили незрозумілі мітки на вулиці Личаківській.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена