Тариф на воду значно виросте

На скільки стануть послуги дорожчими

Про це повідомляє Львівводоканал.

В повідомлені зазначається, що для мешканців міста, які не мають лічильників ціна на послугу водопостачання зросте на 37,7%, а для тих, хто має вимірювальний пристрій — на 6,2%. Тобто, для споживачів без лічильника вартість водопостачання складатиме 19,63 грн, а для тих, хто його має — 31,15 грн.

Для порівняння, зараз, споживачі, які мають вимірювальний пристрій сплачують за водопостачання по тарифу — 29,34 грн. Водовідведення ж, для споживачів без лічильника коштуватиме 39,26 грн, а з відповідним пристроєм — 50,78 грн.

«Зростання плати за абонентське обслуговування пов’язане із зростанням витрат для здійснення розподілу обсягів спожитих послуг між споживачами, нарахування та стягнення плати за спожиті комунальні послуги, формування рахунків за надані послуги та їх рознесенням споживачам, зняття показників водомірів, здійснення обстежень мереж», — повідомили в комунальному підприємстві.

Читайте також: У Києві викрили працівників автошкіл, які допомагали майбутнім водіям скласти іспит за хабар

Ще однією причин підвищення тарифів називають виконання функцій, пов’язаних з обслуговуванням споживачів за індивідуальними договорами на надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, за виключенням:

  • обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання;
  • водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб